SOS Kártevőírtás

SOS Kártevőírtás

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ....és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

 

Peronoszpóra

A kertek gombakártevői közül ez a legveszedelmesebb. Kultúrnövényeken, főleg a szőlőn élősködik. Komoly károkat okoz azonban a paradicsom és az uborka növényén is.  

Eredetileg Amerikából hurcolták be, feltehetőleg a szőlővesszőkötegekben maradt levelekkel. Hazánkban 1880-ben a nyugati országrészben jelent meg először, és azóta is folyamatos a küzdelem ellene.

Járványszerű megjelenése jellemzően májustól szeptemberig károsítja a szőlő termésének és lombozatának nagy részét, de fellépése és elterjedése nagymértékben függ az időjárástól. Meleg, csapadékos évben nagyobb valószínűséggel jelenik meg, és akkor is a sík vidéken, leginkább a homokon pusztít.

A megtámadott növényi rész menthetetlen. A levelek elszíneződnek, vagy elszáradnak, a fürtök bogyói leperegnek, vagy összeszáradva a fürtön maradnak. A megtámadott sejtek elveszítik klorofill tartalmunkat, a beteg levél olajfoltossá válik, nagy része elszárad, majd néhány napon belül elpusztul. A kórokozó a virágfürtöket is megfertőzi, amelyek gyorsan megbarnulnak és lehullnak.

 

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy