SOS Kártevőírtás

SOS Kártevőírtás

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ....és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

 

Üvegházi molytetü ("liszteske")

Az üvegházak, a fóliasátrak és a szabadföldi veteményeskertek egyik legkellemetlenebb rovarkártevője. A kifejletten 2-3 mm-es fehér szárnyú egyedek, illetve világossárga, szárnyatlan lárváik többnyire a fiatal levelek fonákán szívogatnak. A leveleket megérintve a kifejlett molytetvek nagy számban repülnek fel a növényekről.

Az eredetileg trópusi és szubtrópusi területekről származó rovar ma már az egész világon elterjedt. Melegigényes faj, de egyre inkább alkalmazkodik az alacsony hőmérséklethez. Közeli rokona a gyapotmolytetű, ami az utóbbi években került be az országba, és a növényvédőszerekkel szembeni rendkívüli ellenálló-képessége miatt egyre nagyobb figyelemben részesül. A két faj leginkább csak a szakember tudja megkülönböztetni egymástól.

Egy-egy nőstény több száz tojást rak, és melegházi körülmények között évente 10-20 nemzedékük is kifejlődhet. Szívogatásuk miatt a károsított növények legyengülnek, a termés mennyisége csökken. Ha a fiatal növényeket nagy tömegben lepik el, akkor azok fejlődése szinte leáll. A rovarok kártételei között fontos megemlíteni, hogy az általuk ürített ragacsos mézharmaton a korompenész is megtelepszik, továbbá a kifejlett rovarok vírusterjesztők!

 

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy